Hjem / Aktuelt / Ta skjermbilde på Mac helt enkelt på flere måter

Ta skjermbilde på Mac helt enkelt på flere måter

Ta skjermbilde på Mac kan du gjøre på flere måter.

Ta skjermbilde på Mac

ta-skjermbilde-mac-alvseike-nettside

For å ta et skjermbilde trykker du på shift + Command + 3 og holder disse tre tastene nede samtidig.

Hvis du ser et lite bilde i hjørnet av skjermen din etter å ha trykket på disse tre tastene samtidig, kan du klikke på bildet for å redigere skjermbildet. Eller du kan vente et par sekunder slik at skjermbildet lagres på skrivebordet.

Ta et bilde av en del av skjermen på Mac

ta-skjermbilde-mac-alvseike-nettside

For å ta bilde av bare en del av skjermen trykker på shift + Command4 og holder disse tre tastene nede samtidig, samtidig som du trykker på datamusa og drar over det du ønsker et bilde av, når du slipper knappen på datamusa da har du tatt et bilde av det markerte området. Hvis du ikke ønsker å ta et bilde allikavel, trykker du på Esc-knappen på tastaturet.

Hvis du ser et lite bilde i hjørnet a skjermen din etter å ha trykket på disse tre tastene samtidig, markert området og sluppet knappen på datamusa, kan du klikke på bildet for å redigere skjermbildet. Eller du kan vente et par sekunder slik at skjermbildet lagres på skrivebordet.

Ta skjermbilde av et vindu eller en meny

ta-skjermbilde-mac-alvseike-nettside

Åpne eks. et nettleservindu og gå inn på f.eks. alvseike.no og trykk på shift + Command4 + Space og holder disse fire tastene nede samtidig. Pekeren vil da bli endret til et kamerasymbol, klikk på vinduet som du ønsker å ta bilde av. Hvis du ikke ønsker å ta et bilde allikavel, trykker du på Esc-knappen på tastaturet.

Hvis du ser et lite bilde i hjørnet av skjermen din etter å ha trykket på disse fire tastene samtidig, kan du klikke på bildet for å redigere skjermbildet. Eller du kan vente et par sekunder slik at skjermbildet lagres på skrivebordet.

Ønsker du å lære mer om hvordan ta skjermbilder på Mac? Les mer her

Mitt navn er Kenneth Alvseike og jeg driver med alt innen media.
Høy kompetanse og nøyaktighet er mine nøkkelord.

Er det noe du trenger hjelp med?

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les noe annet